Telefoon: 06 4059 6634
dinsdag t/m vrijdag | 10:00 - 16:00 uur

Rol onderwijs

Een duurzame toekomst begint bij het onderwijs

Basis- en voortgezet onderwijs

"Onderwijs en duurzaamheid en circulaire economie"

De afgelopen zeven jaar is er door onderwijsdeskundigen nagedacht over lesstoffen met betrekking tot duurzaamheid en circulaire economie. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap kwam begin 2016 met een stappenplan hoe deze onderwijsvorm er uit moet komen te zien. Een jaar later is dit plan goedgekeurd en in uitvoering gebracht.

Hoe ziet dat er uit op basisscholen en middelbare scholen vraag je je wellicht af? Middels cursussen voor docenten, lespakketten, subsidies, trainingen, gastlessen en methodes moet dit project over twaalf jaar af zijn. De overheid ambieert hiermee burgers al op vroege leeftijd na te laten denken over hun eigen handelen in de vorm van duurzaamheid, gezondheid, leefomgeving en klimaat.

Hogeschool Windesheim geeft het voorbeeld

Circulaire economie Basis- en voortgezet onderwijs

Circulaire economie Mbo, hbo en universiteiten

Mbo, hbo en universiteiten

"de vakmannen en vrouwen van de toekomst"

Op het mbo studeren de vakmannen en vrouwen van de toekomst. Aangezien duurzaamheid en circulair produceren onderdelen van de toekomst worden, kunnen de studenten hier niet omheen. Toch schort het nog aan voldoende lesmateriaal en docenten met de juiste inhoudelijke vakkennis wat betreft duurzaamheid. Wij helpen scholen graag om meer bewustwording te creëren bij hun leerlingen. Ook nemen wij ze graag mee in het proces van ons bedrijf.

Naast het mbo groeit de aandacht voor circulaire economie op het hbo ook langzaam maar zeker. Er zijn de afgelopen jaren zelfs minoropleidingen omtrent dit thema gekomen. Tot slot is het aan het wetenschappelijk onderwijs de taak om studenten na te laten denken over ideeën en strategieën met betrekking tot duurzaamheid en circulair produceren.

Lees meer over de rol van vinylguitarpicks.com

Onze presentaties

"Bewustwording van een groenere toekomst"

Ben jij een leerling, student of leraar en wil jij je steentje bijdragen aan het promoten van duurzaam ondernemen? Dat kan heel gemakkelijk via onze gratis PowerPointpresentatie over de circulaire economie. Je bent vrij om de presentatie voor welk doeleinde dan ook te gebruiken.

Wij zijn ons er van bewust dat als we een groenere toekomst willen, we moeten beginnen met het onderwijzen van de vakmensen van morgen. Alleen dan nestelt het begrip zich in alle lagen van de samenleving en groeit het aanbod van circulaire producten.

Onze presentaties in het onderwijs

Circulair Inspiration Center koppelt onderwijs en bedrijfsleven