Telefoon: 06 4059 6634
dinsdag t/m vrijdag | 10:00 - 16:00 uur

Rol kringloopwinkels

Zo dragen kringloopwinkels hun steentje bij

De kracht van de kringloopwinkel

"een constructieve en duurzame route"

Wie denkt dat kringloopwinkels uitsluitend ‘oude meuk’ verkopen heeft het fout. Tegenwoordig bewandelen vooral de grotere kringloopwinkels in Nederland een constructieve en duurzame route waar veel bedrijven wat van kunnen leren. Naast het simpelweg aanbieden van tweedehands artikelen wordt er steeds meer hergebruikt. Verschillende oude producten die ten dode zijn opgeschreven worden aangevuld en vernieuwd met ander oud materiaal.

Op deze wijze wordt zo min mogelijk verspild en maak je mensen met een kleine portemonnee blij met een uniek product. Wij geloven in deze kracht van de kringloopwinkel en werken dolgraag samen met deze winkels die in onze ogen veel lof en waardering verdienen.

Kringloopwinkel La Poubelle in beeld

De kracht van de kringloopwinkel

circulaire economie en een duurzame wereld

Bewustwording

"circulaire economie en een duurzame wereld"

Mensen die goederen doneren aan kringloopwinkels dragen bij aan een circulaire economie en een duurzame wereld. Ook klanten van tweedehandswinkels zijn pioniers voor een schonere toekomst, vaak zonder dat ze het weten. Wij maken mensen graag bewust van het feit dat ze goed bezig zijn. Vandaar dat wij onze producten met tekst en uitleg aanbieden. Iedereen die met ons in aanraking komt wordt onderdeel van ons bedrijf en onze cyclus. Alleen zo creëren wij bewustwording dat bijdraagt aan zo min mogelijk afvalverspilling.

Het werkt motiverend als mensen door hebben dat ze iets goeds voor de wereld doen. Of ze nou goederen aan de kringloop doneren, ons oude lp’s geven of bij kringloopwinkels spullen kopen, wij laten ze graag weten dat ze fantastisch bezig zijn. Want daar draait het uiteindelijk om!

Lees meer over de rol van de burgers

Weggooien is verleden tijd

"samenwerkingsverband tussen klant, bedrijf en aanbieder"

Tweedehandswinkels vinden het niet alleen een waardevolle toevoeging om ons product aan te bieden, ze kunnen ons ook helpen om oude lp’s op de kop te tikken. Deze interactieve werkwijze laat zien dat we iedereen nodig hebben om tot een 100 procent circulair product te komen. Een dynamisch samenwerkingsverband tussen klant, bedrijf en aanbieder loopt pas gesmeerd als iedereen het zelfde doel voor ogen heeft.

Gelukkig is dat het geval en is het enthousiasme van iedereen die meewerkt aanstekelijk. Als een raket is ons bedrijf uit de grond geschoten, mede dankzij verschillende kringloopwinkels. Samen zorgen we ervoor dat weggooien zo snel mogelijk verleden tijd wordt. Help jij mee?

Kringloopwinkel: weggooien is verleden tijd

Circulair ondernemen bij kringloopbedrijf La Poubelle